Fillarnisti: Varustetäydennystä

20. elokuuta 2012

Varustetäydennystä

Kaikki jollekin asialle omistautuneet tietävät, että omaan harrastukseen tai elämäntapaan liittyvät varusteet ja välineet eivät varmaan missään vaiheessa ole riittävät tai täydelliset. Jotakin pientä viilattavaa ja parannettavaa on aina. Sama pätee myös pyöräilyyn ja pyörämatkailussa käytettäviin varusteisiin.

Pitemmillä (ja miksei lyhyemmilläkin) pyöräreissuilla on luonnollisesti oleellista, miten ja mihin saat kaiken tarvittavan tavaran parhaiten mahtumaan mukaan. Viime vuodelta jo opin hieman vähentämään mukana kulkevaa tavaramäärää, mutta siitäkin huolimatta tilasin tässä kesän aikana jälleen yhden laukun lisää. Tämä ei tarkoita, että varsinaisesti tarvitsisin lisätilaa, vaan enemmänkin kyse on varusteiden kätevästä pakkaamisesta ja niiden näppärästä käyttöön otosta reissun aikana. Toki lisätilaakin tulee, joten jatkossa voin halutessani kuljettaa mukana vaikka tamburiinia, laavalamppua ja Rubikin kuutiota ihan vaan siltä varalta JOS niille tulisi tarvetta.

Mutta takaisin asiaan. Pyörälaukkuperheeni, eli Ortlieb-perheeni, kasvoi tänä kesänä ison satulalaukun verran. Miulla oli jo entuudestaan hyvin minikokoinen satulalaukku, jossa kulki mukana parit työkalut, öljypullo ja paikkasarja. Tämän uuden perheenjäsenen myötä saan nyt pitemmillä matkoilla mukana olevat sadekamppeet kulkemaan helposti ns. käden ulottuvilla.


Tilavuutta laukulla on 2,7 litraa ja siinä kulkee kätevästi työkalujen lisäksi sadehousut, sadepusakka ja kengänsuojat. Ja tämä on testattu, kaikki mahtui. Nohevimmat nyt tietysti tässä vaiheessa miettivät, että oliko miulla tuo laukku taannoisella reissulla mukana vai olenko vaan jotenkin häivyttänyt sen kaikista reissulla ottamistani pyöräkuvista. Noh, tarkoitus oli, että laukku olisi ollut mukana viihdyttämässä jo Tour de Kesä 2012 -reissulla, mutta kiitos Helsingin Urheiluvälinehuollon vaatimattoman seitsemän viikon toimitusajan, näin ei ollut. Tilasin laukun kesäkuun lopussa ja kuin kohtalon ivana saapumisilmoitus paketista sujahti postilaatikkooni samana päivänä kun palasin kotiin reissultani. Joten onnittelut HUH:lle, olihan se tietyllä tapaa osuva ajoitus.

Nyt miulla kuitenkin on laukku ja se odottaa innolla ensimmäistä matkaansa. Enää ei tarvitse reissupäivän aamulla ottaa takalaukuista sadekamppeita muovikassiin tarakalle odottamaan osuuko ennustettu sadekuuro kohdalle, vaan kaikki on näppärästi, kuten jo ennakoivasti itseäni toistaen totesin, käden ulottuvilla!

Raatoni on siis jälleen yhden osan verran täydellisempi matkakumppani.



Ei kommentteja: