Fillarnisti: Satunnaista lenkkiä

28. elokuuta 2012

Satunnaista lenkkiä

Ja nyt ei puhuta lenkkimakkarasta vaan, kuinkas sattukaan, pyörälenkistä. Voisin puhua kyllä makkarastakin. Hyväähän se on. Ainakin sellanen hyvä lihaisa makkara. Ei mitään jauhopötkylää. Eikä myöskään mielellään juustoversiota, koska se juusto on ekalla purasulla nenässä ja silmässä ja polttaa kielen. Nauti siinä sitten.

Eli pyörälenkistä. Kävin sunnuntaina ekalla lenkillä sitten reissulta paluun. Puolitoista viikkoa siis ajelin vaan työmatkoja ja muita satunnaisia keskustassa pistäytymisiä. Tuo lenkkitauko johtui ihan vaan saamattomuudesta ja osin myös siitä, että ilmat taisi olla vähän vaihtelevia. Pääasiassa kuitenkin vaan saamattomuudesta. Viikonloppuna oli nyt kuitenkin niin hienot aurinkoiset loppukesän ilmat, että pakko oli lähteä kämpästä ulos. Lauantaina kävin pari tuntia käppäilemässä lähimetsässä ja sunnuntaina siis hyppäsin satulaan.

Pituutta lenkille kertyi 30 km ja tahti oli tarkoituksella vähän rauhallisempi. Tämä siitä syystä, että otin lenkin hieman testin kannalta. Testin kohteena oli tuo reissun aikana temppuilemaan alkanut polvi. Oli ihan ilo huomata, että poljeskelu sujui hyvin eikä matkan varrella tullut edes tukea ikävä. Ehkä silti, jos nyt tässä vielä syksyn aikana tulee pidemmille lenkeille lähdettyä, niin varoiksi nakkaan tuen mukaan tarakalle.

Yhdistin tuohon iltapyöräilyyn myös hieman työjuttuja. Otin lenkille kameran mukaan, koska oli tarvetta napsia työkuvioita varten muutamia kuvia. Ja ettepä arvaa mitä miun oli tarkotus kuvata. METSÄÄ! Reissuani seuranneet tietävät, että vähän menee ironian puolelle moinen tehtävä. Kolmen viikon maisemamatkaan verrattuna nyt tosin piti löytää mahdollisimman rumaa metsää, mielellään ihan hakkuuaukeaa tai muuten vaan raivattua pöpelikköä. Täysin varma en ollut mitä reitin varrella tarkalleen ottaen olisi, mutta ihan sopivan nättejä paikkoja onneksi osu kohdalle.



Katellaan meneekö seuraavaan lenkkiin toiset puolitoista viikkoa vai peräti monta kuukautta. Oon tässä jo havainnu pientä kaipuuta hiihtoladuille, joten sellanen pikainen syksy ja aikainen talvi kelpais kyllä miulle. Laitetaan siis tilaukseen. Saa toimittaa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas kaunista metsää.

Fillarnisti kirjoitti...

Eikö vaan olekin. Harmi ettei reissun varrelle osunu paljon noin nättiä maisemaa. Onneksi täällä kotinurkilla sitä riittää.