Fillarnisti: Tour de PoKeSa alkakoon!

2. elokuuta 2015

Tour de PoKeSa alkakoon!

No niin ihmisväki. Vuosi on oltu tässä aika hiljaksiin, mutta kuten parin päivän takaisesta kirjotuksesta joku saatto arvatakin, niin nyt ois tiedossa taas vähän jotain täytettä tänne blogin puolellekin. Mutta koska tässä on sitä aikaa vierähtänyt, niin kerrotaan ja kerrataan nyt hiukan mitä on tapahtunut sitten vuoden takaisen.

Pyöränihän tosiaankin varastettiin eräänä perjantai-iltana Joensuun keskustasta noin vuosi sitten. Siitä seurasi se, että viime kesänä ei reissua tullut tehtyä. Noh, vakuutus onneksi korvasi menetetyn kulkupelin kaikkine pikkukilkkeineenkin ja uusikin tuli jo siinä syksyllä ostettua, joten sikäli asialla oli niin onnellinen loppu kuin tilanteen huomioon ottaen saattoi olla. Tiedä sitten oliko tuo pyöräkuvio vai reissun peruuntuminen vai mikä, mutta joka tapauksessa bloginkirjoitusinto jokseenkin lopahti. Kerrottavaa pyöräilyn tiimoilta kuitenkin olisi talven mittaankin ollut. Taloon nimittäin tuli tämän vuoden alussa läskipyöräkin jo olemassa olevien kulkupelien rinnalle, mutta palataan siihen vaikka joskus tuonnempana. Sillä nyt on aika elää tässä hetkessä ja tulevissa päivissä.

Mietin pitkään mihin väliin nyt kahden vuoden tauon jälkeen sijoittaisin taas vuosittaisen pyöräreissuni. Kesän säät tuntuiva, ja tuntuvat edelleen, olevan kovin ailahtelevia ja välillä alkoi jo tuntua siltä, että viitsiikö tässä lähteä mihinkään. Lopulta kuitenkin tein ehkä aika pikaisestiki lopullisen päätöksen, että kyllä se lähdettävä on ja siinä päätöspuuskassa sitten reittikin hahmottui melko vikkelästi. Sen takia en tästä paljon ole täälläkään etukäteen kertoillut, kun aattelin, että tässähän se sitten selviää kun liikkeelle lähdetään.

Nyt siis olen liikkeellä. Tosin tänään ohjelmaan kuului vasta siirtymätaival bussilla Joensuusta...Ouluun! Kyllä. Täällä sitä ollaan taas samassa kaupungissa, johon kahden vuoden takainen Tour de Pohjanmaa pyöräilyn osalta päättyi. Tämä yhteensattuma ei ollut kovin harkittu. Näin vain sattui käymään ja onhan siinä omanlaistaan hauskaa jatkumoa.

Mutta jotta kaikki ei olisi liian tuttua, niin tällä kertaa matkan reitti vie Pohjanmaan rannikon sijaan sen syvään ytimeen. Eli siis keskemmälle. No kyllä te nyt siitä karttakuvasta tajuatte mitä tarkoitan. Ja jotta tilanteet muuttuisivat vieläkin enemmän edellisiin reissuihin nähden, niin tällä kertaa kamojen mukana kulkee myös TELTTA! Pariksi yöksi on kyllä tarkoitus mennä ihan hotellimaiseen majoitukseenkin, mutta pääasiassa pyrin hyödyntämään matkan varrella olevia leirintäalueita. Tai ellei niitä ole, niin jotain viehättäviä lammenrantoja tai vastaavia. Saas nähdä kui äijän käy.

Tässä välissä joku varmaan on jo ehtinyt ihmetellä otsikosta, että mikä ihmeen PoKeSa. Noh, vietin koko seitsemän tunnin bussimatkan miettien mikä olisi tämän reissun nimi. Tour de Pohjanmaa nyt oli pois laskuista, koska se on jo tehty. Ja olisi tylsää tehdä joku Tour de Pohjanmaa 2. Niinpä sitten päädyin tylsän nimen sijaan niinkin nerokkaaseen päätelmään, että koska reitti kulkee Pohjanmaan kautta Keski-Suomeen ja sipaisee vielä lopussa vähän Savoakin, niin olkoon sitten PoKeSa. Pohjanmaa, Keski-Suomi, Savo. Tosi nerokasta. Kuulostaa joltain mielikuvituksettomalta hankkeen nimeltä, mutta parempaa ei nyt irronnut. Jos jollain on joku hiukankin parempi nimi-idea, niin saa kertoa :D

Majoituksen lisäksi ajattelin kokeilla jotain vähän erilaista tämän blogin osaltakin. Koska tällainen kirjoitustyö vie aina melkoisesti aikaa ja pitää muistella mitä kaikkea päivään on mahtunut ja vielä lisäillä sopivia kuvia yms yms. Niin olen tällä kertaa päättänyt hieman vähentää tekstin ja kuvien määrää, ja kokeilen tehdä päivän näkymistä ja paikoista simppelit lyhyet videot tänne laitettavaksi. Vielä en ole päättänyt kertoilenko myös videoilla jotain vai miten teen, mutta ehkä se tässä reilun viikon aikana hahmottuu niin miulle kuin teillekin. Tämän päivän video olkoon jonkinlainen harjoitelma tulevaa varten. Toivottavasti seuraavat päivät ovat hieman tapahtumarikkaampia tähän verrattuna. Mutta joka tapauksessa nauttikaa "siirtymätaipaileeni" näkymistä ja palataan ihan kunnolla asiaan huomenna, jolloin suuntana on Vihanti.

 

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Bongattu Paltamon Neste! Luottopaikka ajomatkalla Joensuu - Rovaniemi ja toisteppäin. Loistava paikka myös lenkittää koirat.
Mukavaa reissua!

Kari Kareinen kirjoitti...

Turvallista matkaa. Oma reissuni alkaa syyskuussa.

Fillarnisti kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksia. Vielä ainakin ollaan turvallisilla vesillä. Tai siis reiteillä.