Fillarnisti: Tour de PoKeSa: 5. päivä - Suotuisien tuulien saattelemana

7. elokuuta 2015

Tour de PoKeSa: 5. päivä - Suotuisien tuulien saattelemana

Tänään on ollu aikas mainio päivä kaikin puolin. Aamulla tuli herättyä jo ennen kellonsoittoa, käytyä aamiaisella ja saatua itsensä niin reippaasti kaikkine kamoineni kasaan, että polkasin Alajärveltä liikkeelle puoli kymmenen aikoihin. Aika hyvä suoritus siihen nähden, että kaikkina muina aamuina tällä reissulla olen ollut n. 11 aikaan pyörän satulassa matkalla eteenpäin. Ja mikä myöskin mukavaa, niin tämän päivän tuulet olivat erittäin suotuisat ja myötäiset. Niinpä löysin itseni jo puoli 12 aikoihin Soinista syömästä lounasta

Aikainen liikkeelle pääsy ja joutuisa eteneminen mahdollisti nyt senkin, että saatoin hyvillä mielin ruokailla kaikessa rauhassa, pysähtyä lueskelemaan ulkoilualueiden esittelyjä ja Karstulassa jopa vähän pyöriä keskustassa näkymiä katselemassa. Joten vaikka niitä kilometrejä tänäänkin kertyi 75, niin aikaa jäi myös tuollaiseen pieneen hiimailuun. Ja siitä huolimatta olen nyt ollut leirintäalueella jo kolmisen tuntia ja kaikki illan askareetkin on jo tätä kirjoitusta lukuun ottamatta tehty. Tein nimittäin ruokailun osalta taktisen vedon ja ahdoin mahani täyteen Karstulan keskustassa ennen tähän leirintään tuloa, niin ei sitten tarvinnut tässä enää alkaa mitään laittamaan. Kaupasta ostin vähän hedelmää sun muuta sellaisenaan syötävää. Sillä pärjää tämän illan. Mutta vaikka tässä onkin jo hyvissä ajoin valmiina yöpuulle, niin leirintäalueen muu elämä pitänee vielä jonkin aikaa hereillä. Täällä on jotkut Possupäivät menossa ja tänään on tiedossa elävää musiikkia sekä karaokea. Onneksi täällä oli sen verran mukavasti tilaa, että en telttoineni joutunut ihan possuilevien karavaanareiden kylkeen. Mutta musiikista saan nauttia samalla rahalla.

Jos nyt jotain haittapuolia päivästä pitää mainita, niin kyllähän ne on ne varsin yksipuoliset maisemat. Tänään onneksi reitillä oli myös korkeuseroja sen verran mukavasti, että meno tuntui mielekkäältä. Voisi ehkä kuvitella, että mäet nyt ei suoranaisesti ole sitä mitä pyörällä liikkuessa kaipaa, mutta itse asiassa tällaisilla reissuilla polkee paljon mieluummin vuorotellen ylös-alas kuin vain pelkkää tasaista. Mäet olivat vieläpä sellaisia sopivan loivapiirteisiä, että päälle kavuttuaan sai vuorostaan nautiskella pitkiä pätkiä loivaa myötämäkeä.

Facebookin puolella toivottiin miulta tänään jonkinlaista sepustusta siitä, miten paljon tällasena reissupäivänä menee aikaa mihinkin ja muistin niitä tänään jopa vähän seurailla. Lähdetään liikkeelle helpoimmasta, eli pyöräilyajasta, koska sen näen mittarista suoraan. Päivän 75 kilometrin matkalla pyörä oli liikkeellä noin 4,5 tuntia. Tähän päälle voidaan laskea se noin puoli tuntia lounastauolle, toinen puolituntia päivällistauolle sekä muutamia lyhyempiä seisahduksia siellä täällä. Niitä ehkä yhteensä myös puoli tuntia, ei oikeesti mitään hajua, mutta heitetään vaikka tuollanen arvio. Sitten haluttiin myös tietää teltan pystytykseen menevä aika. Tämä kiinnosti itseänikin, koska en sitä ollut vielä kertaakaan tsekannut. Siitä kun irrotan telttapakkauksen pyörän kyydistä menee turhia hosumatta ehkä noin vartti siihen kun teltta on käyttövalmiina. Siihen päälle sitten tilanteesta riippuen ehkä toinen vartti kun mättää kaiken muun kaman teltan uumeniin, ottaa esille sen mitä illan aikana tarvitsee ja järjestelee kaiken niin, että pakkaaminen sujuu aamulla mahdollisimman kivuttomasti. Ruuanlaittoajoista en nyt tänään saanut testiaineistoa, mutta kai siihen jonkun 15-20 minuuttia ainakin saa helposti menemään. Pitää joskus katsoa sekin.

Eli tuollaisista ajoista puhutaan. Toivottavasti ei nyt mitään oleellista unohtunut. Eihän tuossa nyt välttämättä mitään aivan järkyttäviä eroja ole johonkin muuhun majoitusmuotoon, mutta toki tässä omat pikkujuttunsa on joissa menee ehkä enemmän aikaa. Ja omalla kohdalla paljon on varmaan noina parina ekana päivänä ollut kiinni myös kokemuksen ja rutiinin puutteesta. Huomasin tänään, että leiriytyminen käy jo paljon sujuvammin kuin vaikkapa ekana iltana Vihannissa. Voisinkin oikeestaan tässä välissä kuvata videopätkän tästä teltan sisältä, niin asiasta kiinnostuneet näkee vähän miten tänne itseni aina järjestän. Laitan sen vaikka huomiselle videolle. Sitä odotellessa voitte katsella tämän päivän tuotoksen.

 

Ei kommentteja: