Fillarnisti: Kuninkaantie 2016 - 2. päivä: Merellisiin tunnelmiin

27. heinäkuuta 2016

Kuninkaantie 2016 - 2. päivä: Merellisiin tunnelmiin

Miulla oli ehkä jossain vaiheessa mielessä joku nokkelan lennokas alotus tämän päivän kirjotukselle, mutta jotenkin nyt mitään tavallista kummempaa ei päästä tule tähän kohtaan ulos. Alotetaan siis tavallisesti.

Heräsin aamulla vasta kahdeksan aikoihin, koska oli aikaa.
Aamiaisellekin menin vasta ysiltä, koska oli aikaa. (toim. huom. Esimerkiksi Kouvolasta lähtiessä olin tuohon aikaan jo liikkeellä)
Ja koska sitä aikaa oli, niin kirjottelin tosiaan ekan varsinaisen matkapäivän turinat siinä aamulla tänne blogiin, josta nohevimmat teistä on jo varmaan käynyt ne lukemassa.
Siinä siis meni aamu(päivä) ja lähdin vasta vähän ennen puoltapäivää liikkumaan kohti Kotkaa.

Tähän väliin vielä eilisen tarinan jatkoksi uudelleen SpaHotel Haminalle kiitokset mahdollisuudesta saada pyörä säilöön yöksi. Siellä se turvallisesti ja kiltisti aamulla odotteli jonkin suihkukaapin ja ravintolatavaroiden luona omistajaansa. Tässä oiva esimerkki matkailuyrittäjille, jotka usein miettivät, että millaiset tilat niitä matkailijoiden pyöriä varten oikeen pitäisi olla. Noh, ei siihen kovin kummoista tarvita. Kunhan joku lukittava tila löytyy!


Koska mittariin kertyi tänään vain 28 km, niin arvatenkin matkan varrelta ei aivan kamalan paljon kerrottavaa ja näytettävää ehtinyt vastaan tulla. Tämäkin päivä oli sään puolesta pitkälti eilisen kaltainen. Aurinko paistoi, mutta ei aivan niin kuumasti kuin edellisenä päivänä. Kaikin puolin passeli poljeskelukeli. Toki jos nyt jostain pitää valittaa, niin vaikka tuosta, että kyllä sitä vaan autoilijoille uutta asfalttia tehdään, mutta pyöräilijänä jouduin vanhalla röpelöisellä pinnalla kärvistelemään lähes koko matkan. Kyl maailmas niim pal vääryt o!



Oikeastaan ainut, mutta sitäkin hienompi, matkan varrelle osunut pysähdyspaikka oli jonkin matkaa ennen Kotkan varsinaista keskustaa (tarkalleen kai Karhulan kaupunginosassa) oleva Jokipuisto. Satuin jostain lukemaan tästä ennen reissua ja onneksi luin, koska muuten olisin saattanut laput silmillä posotella paikan ohi vaikka se aivan tien vieressä olikin. Puisto otettiin käyttöön kolme vuotta sitten ja se on palkittu 2015 Vuoden Ympäristörakenteena. Puistosta löytyy lampia, puroja ja pieniä vesiputouksia, sekä melkoinen määrä erilaisia kasveja. Kirjaimellisesti keidas keskellä kaupunkia. Ei ihme, että tänäänkin siellä oli pöytien ja penkkien äärellä väkeä pitämässä piknikkiä. Viivähdin itsekin paikalla pitkän tovin. Ja mikä hienointa puistossa on myös huomioitu esteettömyysnäkökulma. (luonnollisestikaan en muistanut ottaa kuvaa yhdestäkään kivetystä luiskasta, mutta uskokaa kun sanon, että on niitä siellä)

 

Kotkaa lähestyessäni löysin myös jättimäisen sienen.


Jokipuistosta olikin sitten enää oikeastaan kivenheiton matka Kotkan keskustaan, jota lähestyessä tulijaa tervehtivät rannikkokaupungille tyypilliset venesatama, puistokatu ja kitaraa soittava klovni. Tai ainakin ensin mainittu on tällaiselle kaupungille tyypillistä. Viimeksi mainittu taas puolestaan muodossa tai toisessa ehkä ainakin nyt Meripäivien aikaan. Vielä en tosin törmännyt tuon eläväisempään vaihtoehtoon.


Kotkassa on nyt siis tarkoitus viipyä koko huominen päivä ja jatkaa matkaa vasta perjantaina. Majapaikkana on Sokos Hotel Seurahuone, josta myöskin löytyi pyörälle säilytyspaikka. Tosin vastaanottovirkailija hiukan epävarman oloisesti kertoi, että kyllä heillä tuolla tuo parkkihalli on ja ehkä sinne jonnekin pyöränkin voisi jättää, niin ettei se ois mitenkään tiellä. Vähän oli sellainen "autot ensin" -asenne piilevänä siellä jossain taustalla, mutta pääasia, että sain viedä pyörän halliin. Ja en jättänyt minkään tai kenenkään tielle.

Saunan, suihkun ja maittavan burgerin jälkeen päätin vielä lähteä pikaiselle visiitille Merikeskus Vellamoon, koska satuin nettisivuiltansa lukemaan, että sinne on keskiviikkoiltaisin vapaa pääsy. Tämä siis tiedoksi kaikille Kotkaan mahdollisesti turisteeraamaan tuleville! Eli jos merenkulun historia kiinnostaa, niin keskiviikkoisin siihen on kohtuuhintainen mahdollisuus tutustua.

Näyttelytiloissa sai ottaa kuvia vain ilman salamaa, joten tässä jaettavaksi vain muutamia otoksia keskuksen tarjonnasta. Kannattaa siis käydä itse paikan päällä perehtymässä tarkemmin asiaan. Oikeastaan jo ihan itse rakennuksenkin takia on hyvä pistäytyä, jos ei muuta, niin ainakin kääntymässä pihalla.








Huomenna siis ohjelmassa jonkin verran kaupunkikiertelyä ja mahdollisesti ohutta yläpilveä.
Katsotaan mitä tuleman pitää!

Ei kommentteja: