Fillarnisti: Päivä 4: Jyskälä mielessäin

29. heinäkuuta 2012

Päivä 4: Jyskälä mielessäin

Tämä päivä vierähti tosiaankin melko lailla paikallaan pysytellen Jyväskylässä. Tein vähäiset siirtymät kaupungille ja takaisin ihan jalkapatikassa, joten pyöräkin sai itselleen lepopäivän. Ja vaikka varsin joustavan työajan työreissulla olenkin, niin sen verran pitää viikonpäiviä katsoa, ettei sentään sunnuntaisin töitä tee.

Aamulla nukuin kaikessa rauhassa kahdeksaan asti, jonka jälkeen kävin edelleen kaikessa rauhassa syömässä alakerrassa aamiaisen. Samalla tuli myös selailtua Keskisuomalainen, joten oli sellainen oikein sunnuntaimainen aamu. Ai niin, tässä vaiheessa voisi sinne reissaajan perille pääsyä odottelevalle kotiväelle kertoa, että jos viikonlopun aikana ilmestyi postilaatikkoon mystisesti Helsingin Sanomat, niin ne on miun kesäisen osoitteenmuutoksen ansiota. Käänsin viikonlopun Hesarit tulemaan sinne tältä ja ensi viikolta. Ja jos niitä ei ole näkynyt, niin...noh, sitten Hesari on mokannut.

Oikeastaan päivän ainoat ohjelmanumerot olivat lounaalla käynti ja formulakisan jännääminen. Lounaspaikaksi valikoitui Gringos Locos, jonka tex-mex-valikoimasta päädyin ottamaan valkosipulihampurilaisen. Kyllähän sillä nälkä lähti, mutta muuten ei ollut mitenkään sen erityisempi nautinto. Valkosipulia toki oli ihan riittävästi. Formulapaikaksihan olin kovasti jo suunnitellut sitä Matsia, mutta koska toinen vaihtoehto eli Grand Star Cafe sattui olemaan aivan lounaspaikan vieressä, niin päädyin seuraamaan kisaa sinne. Ja mainio kisa se olikin! Kimin voitto olisi kruunannut kaiken, mutta kyllä 2. sijakin lämmittää mieltä. Ei toki kuskin mieltä.

Kaupungille lähtiessäni kävin myös varmuuden vuoksi ostamassa sateenvarjon, jotta ei tarvitsisi takaisin kävellessä kastua litimäräksi ukkoskuuron sattuessa kohdalle. Sanomattakin on selvää, että pisaraakaan ei näkynyt sen varjon oston jälkeen.

Edelliseen liittyen haluisin ylipäätään esittää närkästykseni annettuja sääennusteita kohtaan. Kun nyt tässä jälkikäteen katselee sadetutkan havaintoja, niin voi todeta, että olisin selviytynyt täysin kuivin nahoin tämän päivän matkasta Orivedelle, jos vaan olisin lähtenyt liikkeelle. Onneksi oli niitä muitakin syitä välipäivän pitämiseen just tänään. Muuten ois saattanu harmittaa enemmänkin. Mutta kiitos kuitenkin Esteri tästä. Oon melko varma, että otat vahingon takaisin huomenna.

Ja kauniiksi lopuksi.
Koska kamera ei tänään ollut kaupungilla mukana, niin laitan teille viehättävän toimistoni ikkunasta avautuvan viehättävän ilta-aurinkoisen maiseman.



Ei kommentteja: