Fillarnisti: Uudelleentuunausta edustuksen nimissä

19. toukokuuta 2014

Uudelleentuunausta edustuksen nimissä


Tarkkasilmäsimmät lukijat muistanee, miten viime kesän lopulla tuunailin kovalla innolla uusia lukkopolkimiani räyhäkämmän näköisiksi. Sillonhan homma piti jostain mielen oikusta saada valmiiksi mahdollisimman nopeesti ja uudet tyylikkäät polkimet pyörään kiinni samantien. Hosumisen jäljet näki kyllä selvästi jo kuukauden sisällä, kun maalia lohkeili vähän sieltä sun täältä pois.

Niinpä aattelin, että nyt tehdään homma uusiksi vähän maltillisemmin ja ”ammattimaisemmin”. Otin myös saamastani vinkistä vaarin enkä enää alkanut teippaamaan polkimien keskiosia peittoon, vaan asianmukaisesti irrotin polkimista ulkokehät, jolloin niiden maalaaminen kävi huomattavasti helpommin.

Rapsuttelin kaikki vanhat maalit tunnollisesti pois ja kävin vielä jopa hiomapaperilla osat läpi, jotta niihin tulis vähän parempi tarttumapinta pohjamaalille. Sen jälkeen vaan kerros kerrokselta pohjamaalia, varsinaista maalia ja lakkaa pintaan, ja lopputulos oli ainakin ulkoisesti vähintään yhtä loistava kuin ekalla kerrallakin. Nähtäväksi jää pysyykö maali lopulta sen paremmin kiinni. Jos ei pysy, niin tehdään tästä sitten vaikka jokakeväinen rutiini. Jätin vielä pienenä taiteellisena yksityiskohtana polkimien ruuvit maalaamatta.



Syy sille, miksi uhrasin sunnuntaipäivän pakanallisesti tällaselle raskaalle raadannalle, löytyy siitä, että miulla oli tänään (maanantaina) ohjelmassa vaativaa edustustyötä Raatoni kanssa. Sain kunnian osallistua YLE:n Summeri-ohjelman kuvauksiin, joissa oli aiheena (yllätys yllätys!) pyöräily. Ja pyöräily erityisesti täällä Joensuussa, joka tuossa jokin aika sitten valittiin Vuoden Pyöräilykunnaksi tälle vuodelle. Pyöräilyn lomassa keskusteltiin syvällisesti mm. siitä miksi Joensuu on hyvä pyöräilykaupunki (vai onko?), minkä värinen pyörän pitäisi olla ja, että tarvitseeko hankkia tiukat trikoot jos haluaa harrastaa pyöräilyä. Kiitokset kuvaaja-Juhalle ja juontaja-Ramille hauskasta päivästä!

Ohjelma tulee ulos kesäkuun alkupuolella ja ilmottelen tarkemman ajan heti kun sen tiedon saan. Facebookin puolelta löytyy kuitenkin jo hyvin salainen ja hyvin lyhyt ”behind the scenes” -pätkä päivän kuvauksista. Käykäähän vilkasemassa!


Ei kommentteja: