Fillarnisti: Närkästynyt suksija tuohduksissa

14. marraskuuta 2012

Närkästynyt suksija tuohduksissa

Hiihtokauteen valmistautuva fillaroitsija sai tänään havaita, että välineasiat voi näemmä vajaan vuoden aikana hankaloitua varsin helposti. Samassa rytinässä on myös kaupungista kaikonnu osa sujuvasta asiakaspalvelusta.

Lähdin metsästämään kaupungilta lisää pitoteippiä tulevien hankien hohde mielessäni ja hommasta tuli melkoinen urakka. Keskustasta löytyy näitä urheiluputiikkeja kolme kappaletta, Sportia ja kaksi Intersportia, joten siitä vain järjestään käymään läpi. 

Ekan Intersportin hyllyillä ei teippejä näkynyt, mutta mukaan tarttui sentään voiteenpoistoainetta viimetalvisten tarranauhojen poistoa helpottamaan. Myyjä jopa auliisti kertoi miten teipit saa parhaiten pois. Ohjeistuksessa ei nyt ihan vilahtanut kaikki silitysraudasta lehtipuhaltimen kautta täryporaan, mutta kovin hankalalta asia saatiin kuulostamaan. Vinkeistä huolimatta uskoisin selviäväni yksinkertaisesti voiteenpoistoaineella ja siklillä.

Varsinainen teipin metsästys jatkui seuraavaksi Sportiassa, jossa vaihtui juuri kesän aikana yrittäjä. Edellisen yrittäjän mukana lähti ilmeisesti myös käsitys fiksusta asiakaspalvelusta. Tepastelin liikkeen alakertaan hiihto-osastolle voidehyllyn eteen patsastelemaan. Paikalle viiletti heti perässä myös yksi liikkeen myyjistä ja keskustelu käynnistyi.

Minä: "Olisko teillä pitoteippiä?"
Myyjä: "Miks pitäis olla?"
Minä: (parin sekunnin hölmistynyt hiljaisuus) "Koska ihmiset käyttää sitä?!"
Myyjä: "Ai jaaaa" (sellaisella sopivan nenäkkäällä asenteella ja äänellä)

Myyjä oli varmaan omasta mielestään hirmu hauska ja nokkela, mutta miulla tuo avaus ilmeisesti sai sen verran aivot lyömään tyhjää, että en nyt sanatarkasti muista miten keskustelu tosta eteni. Sen verran jäi mieleen, että myyjän mukaan kukaan ei enää käytä teippejä tai jotenkin tyyliin "voihan niitä käyttää jos tykkää nyppiä roskia ja neulasia suksien pohjista". Totesin hiihtäneeni teippien avulla viime talvena reilu 600 km ilman ongelmia. Tähän sain vastaukseksi tiukkaa analyysiä siitä, että "joo toimiihan ne tietyillä keleillä ja jos latu on puhdas". Miun oman kokemuksen perusteella nämä "tietyt sopivat kelit" oli viime talvena kaikki mahdolliset nollakelin ja -20 pakkasen välillä. Ehkä miulla on sitten vaan ollu tuuria.  Myyjä yritti kai jotenkin paikkailla sanojaan kertomalla, että hänelläkin on kyllä yhdet teippisukset, joita käyttää niin kauan kun ne kestää. Tämä nyt ei kauheesti enää jaksanut kiinnostaa vaan lähdin liikkumaan kohti ovea. Ainoana plussana kyseisestä liikkeestä ja "asiakaspalvelusta" voi mainita saadun vinkin siitä, että kadun toisella puolella oleva toinen Intersport luultavasti myy teippejäkin. Sinne siis.

Herra Sportia oli kuin olikin oikeassa. Intersportin alakerrasta löytyi etsimääni tarviketta vaikka sielläkin myyjä ensin oli vähän epäileväisen olonen, että onkohan heillä sitä vai ei. En sitten malttanut olla kertomatta naapurissa saamastani kohtelusta ja tiedustelin, että onkos tää teippi nyt jotenkin jo menneen talven lumia vai mikä tässä on niin hankalaa? Myyjä totesi, että pari vuotta sitten teippejä meni vielä todella paljon mutta nyt menekki on enää vain murto-osan siitä. Varsinaista syytä ei selvinnyt, mutta nykyään ilmeisesti käyttävät enemmän pikapitovoiteita. Ja toki myös nanopohjasuksia. Totesin myyjälle, että pitää ehkä ostaa useempi rulla varastoon, jotta pärjää tulevinakin talvina. Tyydyin lopulta yhteen rullaan, mutta ehkä vois ihan kannatuksen vuoksi käydä hakemassa pari lisää. Palvelukin oli sen verran asiallisempaa, että liikettä kelpaa tukea jatkossakin.


Niin ja vielä terveiset Sportialle: menetitte juuri yhden uuden asiakkaan.


2 kommenttia:

Kari Kareinen kirjoitti...

Niin tuntuu tuo asiakaspalvelu olevan katoava pefinne.

Fillarnisti kirjoitti...

Jossain sitä onneks vielä saa, mutta toi puoti ei näytä lukeutuvan niihin.