Fillarnisti: Tour de Pohjanmaa - Päivä 1: Laskeutuminen lakeudelle

22. heinäkuuta 2013

Tour de Pohjanmaa - Päivä 1: Laskeutuminen lakeudelle

No niin. Vuorossa ensimmäinen iPadilla tekemäni blogipäivitys eli jos tässä näkyy jotain epämääräsiä asetteluja, kirjotusvirheitä, epäloogisuuksia tahi tolkutonta tekstiä, niin vika on laitteen.

Asiaan. Reissu lähti liikkeelle ihan suunnitellusti. Aamulla oli oikeastaan koko reissun ainut suurehkosti epävarma homma hoidettavana eli bussikyydin onnistuminen. Onneksi Joensuusta ei ollut lähdössä rahtia Seinäjoen bussin kyydissä, joten pyörä mahtu mukaan ongelmitta. Ja kuskilleki asia oli ok. Samaan autoon tuli toinenkin pyöräreissaaja, mutta tähän ulkomaan elävään ei sen enempää tullut tutustuttua.

Päivästä ei sinänsä paljon kerrottavaa ole. Aika (vajaa 9 tuntia) vierähti suurimmaksi osaksi siinä bussin penkissä nököttäen. Muutama sen pitunen tauko oli, että pääsi vähän jalottelemaan välillä. Ja tuli kyllä käytyy sellasissa pikku paikoissa, joihin ei pahemmin oo aiemmin eksyny. Kuten Viitasaari, Maaninka, Pielavesi, Alajärvi. Sinänsä vieraista paikoista oli kyllä hauska huomata, että varsin monesta osasi kuitenkin nimetä jonkun paikallisen urheiluseuran: Maaningan Mahti, Pielaveden Sampo, Alajärven Ankkurit. Lajeja en nyt kaikista kyllä uskalla mennä sanomaan. Jotkut varmaan lyö jonkinlaista palloa joko käsin tai jollain astalolla.

Päivän päätteeksi lopulta päädyin tänne lakeuden keskelle Seinäjoelle. Illallishampurilaisen mahdollisti Gringos Locos ja reissaajan majoittaa paikallinen poutapilvihotelli. Kiertelin ruuan jälkeen tovin kaupungilla, mutta ehkä tällanen tuulinen ja pilvinen arki-ilta ei nyt ihan kaikkein parasta Seinäjokea onnistunu näyttämään. Toivotaan ilmanalan kirkastumista ja laantumista huomisaamusta eteenpäin, niin ehkä tulee jotkut kaupungin mamerkitkin katsastettua ennen kun lopultakin pyörän nokka ottaa suunnan kohti pohjoista.


Niin ja kyllähän pyörän mittarissa on toki jo reissun ekat kilometritkin. Niitä on tasan kahdeksan! Vähällä polkemisella sitä pääsee pyöräreissulla toiseen reunaan Suomea.

Ei kommentteja: