Fillarnisti: Tour de Pohjanmaa - Ennakkotunnelmia

19. heinäkuuta 2013

Tour de Pohjanmaa - Ennakkotunnelmia


Blogi on ollu varsin hiljaa reilun kuukauden. Tai mitä sitä nyt tässä kertomaan. Oottehan te sen huomannu itekin. Hiljasuuteen ei oo mitään järkevää tai järjetöntä syytä. Ainoastaan vaan se, että en oo kirjottanu mitään. Pyöräilyn saralla tässä kuukauden aikana nyt ei mitään merkittävää oo tapahtunu. Kesäkuun alkupuolella osallistuin Pyhäselän ympäripyöräilyyn, josta oli tarkotus tänne kirjotella enemmänkin, mutta se jäi tekemättä. Tapahtumassa tuli sotkettua 120 kilsaa, koettua puolivälissä kunnon ukkoskuuro ja hyödynnettyä järjestäjän pitämien huoltopisteiden tarjoilut. Päivästä olisi mukava kirjottaa, että se on hieno jokavuotinen tapahtuma, jossa paikalliset vähemmänkin pyöräilyä harrastavat osallistuvat sankoin joukoin nauttimaan hienosta reitistä ja pyöräilyn ilosta. Mutta koska järjestäjät eivät ilmeisesti oo halukkaita tai kyvykkäitä tekemään tapahtuman eteen juurikaan mitään, niin näin ei ole. Mukana oli vajaa 50 pyöräilijää, joista suurin osa tiukasti kilpailumielellä mukana. Reitti tarjoaisi hienon mahdollisuuden suureen koko kansan pyöräilytapahtumaan, mutta kun ei niin ei. Mutta se siitä. Ehkä jonakin päivänä.


Palataanpa sitten nykyhetkeen otsikon mukaisesti. Taannoin jo tulevan kesäreissun suunnitelmista kerroinkin ja ne suunnitelmat alkaa nyt konkretisoitua. Reittiin on tullut oikeastaan vain yksi isompi muutos ja se koskee lähtöpaikkaa. Vaasan sijaan aattelin lähteä liikkeelle Seinäjoelta. En oikeastaan edes nyt tarkkaan muista miks päädyin tähän ratkasuun, mutta sillä nyt mennään. Toinen pienempi muutos on toisen päiväetapin (Ylihärmä - Uusikaarlepyy) venyttäminen Pietarsaareen asti. Tähän taisi vaikuttaa Uudenkaarlepyyn heikohko majoitusvaihtoehtojen määrä. Joitain muitakin pieniä reitin oikomisia oon tehny, mutta ne ei oo niin merkittäviä. Lähinnä sellasia normaaleja muutoksia mitä tulee, kun pienen tauon jälkeen ottaa reittisuunnitelman uudelleen nenän eteen ja alkaa miettiä ”minkähän hiton takia oon aatellu tuolta meneväni”. Siinä se reitti sitten vähän järkiperäistyy hiljalleen.

Näiden viime hetken suunnitelmien mukaisesti lähtö ois tulevana maanantaina. Aamulla ois tarkotus hypätä bussin kyytiin, jos siihen nyt pyöräni kanssa mahdun. Sen enempää Matkahuolto kuin liikennöivä yhtiökään ei sitä voinu luvata. Kuulemma saattaa vasta maanantaiaamuna tietää mahtuuko pyörä kyytiin vai ei. Saattaa riippua ihan kuskistakin. Sopivasti pientä jännitystä jo heti reissun alkuun. Oon kyllä B-vaihtoehdoksi katsonu, että Seinäjoelle pääsee junallakin vielä sen jälkeen jos aamulla näyttää siltä, ettei bussiin oo asiaa.

Muutoin viimeset pari päivää on menny kamoja kasaillessa ja miettiessä, mitä kaikkea aiemmin turhaksi todettua vois nyt jättää pois matkasta. Ainakin oon päätyny siihen, että kaikki mukaan lähtevä vaate on teknistä. Parit lämpimämmät sukat taitaa kasassa olla siltä varalta jos on vilposia lattioita tai iltoja majapaikkakaupungeissa. Pelkästään teknisiin materiaaleihin päätymiseen nyt voi löytää moniakin syitä. Ovat kevyempiä, menevät pienempään tilaan, kastuessaan kuivuvat nopeesti ja nykyään kun niitä on ihan fiksun olosia noin niin kun ihmisten ilmoilla käytettäväksikin.

Kovin suuria varustehankintoja ei oo enää tälle vuodelle tarvinnu tehdä. Tärkeimpänä ehkä (vihdoinkin) hyvin sadetta pitävä pusakka. Hommasin Vauden Spray Jacket III -pusakan, jonka ehdin ennen loman alkua parin työmatkan verran testata ja hyvältä vaikuttaa. Ei tullut kovempikaan sade läpi. Lisäksi pusakka menee n. 1,5 meikäläisen nyrkin kokoiseksi mytyksi laukkuun, joten tilaakaan ei juuri vie. Toinen hankinta on ihan ihka oikeat pyöräilykengät. Oon siis nyt parin vuoden nihkeilyn jälkeen ainakin jo puolimatkassa lukkopolkimien hankkimisessa. Kenkien hommaaminen jäi vaan niin viime tippaan, että en viittiny yrittää niiden polkimien hankkimista ja käytön opettelua tähän väkisellä enää tunkea. Katellaan asiaa sitten reissun jälkeen. Onpahan nyt kuitenkin jo jäykkäpohjasemmat ja sutjakammat kengät, joiden päälle sadesuojatki asettuu tavallisia lenkkareita paremmin.

Reissun majapaikat sain tossa eilisen ja tän päivän aikana kahta lukuun ottamatta jo varailtua. Pienen lisähankaluuden majapaikkoihin kyllä näemmä toi se, että on tällanen jonkin sortin lomakuukausi menossa ja useemmassakin paikassa myytiin pelkkää eioota. Onneks tilanne nyt näyttää kuitenki lopulta ihan hyvältä. Toivoa siis sopii, että joku kulkupeli huolii miut maanantaina kyytiinsä.

Näissä tunnelmissa täällä siis edetään. Huomenna pitää vielä muutamat viime hetken ostokset käydä tekemässä ja sitten maanantaina norkoilemaan asemalle. Siihen mennessä ois hyvä saada kamat laukkuihin.


Ai niin! Sen verran vielä, että tänä vuonna reissua voi seurata täällä blogin puolella sekä Twitterissä. Facebook jää tällä kertaa todennäköisesti hieman sivuosaan. Toki sinne blogipäivitysten linkit varmaankin ilmestyy.


Ei kommentteja: